Maja Boot

PoPuP galerie portret #1: Maja Boot

Nieuws

Gepost op 15 augustus 2022 door Maja Boot

Ook dit jaar doe ik weer mee aan de Atelierroute Blaricum op 27 en 28 augustus 2022 geopend van 11.00-17.00 adres:

Tandheelkundigekliniek Kerklaan 18 Blaricum tandartsblaricum.nl

Mijn nieuwste schilderijen zijn te zien op deze prachtige locatie, neem vast een kijkje op mijn website  www.majaboot.nl en meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Gepost op 23 april 2022 door Maja Boot

Expositie Galerie de Beuken

Maja Boot Schilderijen 

Punnika Kharas Paper Art 

Marlen van Dop Keramiek

Vernissage met glaasje vrijdag 6 mei 2022.
Van 17.00-19.00
r.s.v.p. ccvandenwallbake@gmail.com
Opening 7 & 8 mei 2022
12.00-18.00 uur
Expositie 6 mei t/m 3 juli 2022
www.galeriedebeuken.nl
Galerie de Beuken Oude Naarderweg 14 1251BK Laren 0622795069

Atelierroute Laren 28 en 29 mei 2022 Maja Boot

Gepost op 23 april 2022 door Maja Boot

Op de P.C de Brinkweg 32 gaat het gebeuren. De nieuwste schilderijen van Maja Boot kunt U  bezichtigen van 11.00-17.00.Ik bewoon dit Atelier samen met Boen Liem schilder. Mijn nieuwste schilderijen kunt U komen bekijken o.a veelal grote doeken met het thema “Blik op de Aarde” Waarom oorlog? vanuit de ruimte gezien is de wereld zo klein….. Abstracte schilderijen van steden en bloemenweides gemaakt op de akkers in Blaricum.

Gepost op 28 maart 2022 door Maja Boot

Mensen vragen mij vaak, ik ken je naam, maar wat doe je nou eigenlijk?

Mijn antwoord is ik ben kunstschilder.

Daarna komt automatisch de vraag :“Maar wat schilder je dan?”

Oke daar komt ie.

“Ik droom mijn schilderij”

Ik ben een Nederlandse schilder mijn naam is Maja Boot en het landschap is voor mij een enorme inspiratiebron.

Waar je bent, bepaalt altijd een beetje hoe je je voelt en met een landschapsschilderij kun je een gevoel mee naar huis nemen.

Ik bouw mijn schilderijen laag over laag op en verwerk aarde en zand in mijn werk op de plekken waar ik schilder. Mijn werk is robuust, intuitief en dromerig.

“Ik droom mijn  schilderij.”

De prachtige stranden in Bretagne, Bretonse Huisjes, drooggevallen boten op ‘t Wad, de zee, de schitterende bloemenweides op de akkers van Blaricum. Imposante steden als Amsterdam, New York en Hong Kong, maar ook de Nepalese Himalaya en Townships in Zuid-Afrika.

Na jaren weer een blog?

Gepost op 13 augustus 2018 door Maja Boot

Elke ochtend sta ik op met een ding in mijn hoofd wat zal ik gaan schilderen vandaag. Zo heerlijk simpel! Op dit moment ben ik mij aan het voorbereiden op 2 belangrijke exposities, begin september bij de Tandheelkundekliniek op de Kerklaan in Blaricum samen met Linda Chevalleraux. Eind oktober de Kunst10daagse in Bergen aan Zee. Begin september doe ik een kunstprojekt voor de kinderen van groep 7 in Blaricum samen met Bia Maas in het kader van Blaricum Kunststad 2018.
Ook geef ik schilderlessen bij Stichting Papageno elke dinsdag aan een groep jongeren heel gaaf om te doen. Verder heb ik nog een Stichting Kinderkunstakademie waar ik kunstprojekten doe met kinderen die een beperking hebben. Nu een pauze ingelast omdat ik werk vrijwilliger in mijn eigen Stichting en er zal toch brood op de plank moeten komen.
Workshops schilderen aan groepen zijn mijn andere bezigheden. En opdrachten zijn ook erg fijn.
Ik hou je op de hoogte als er iets nieuws te melden is, gr van Maja Boot

Expositie "Zeeschilderijen" en "Zeehuisjes van Maja Boot" 15 januari t/m 15 maart 2017 Bergen aan Zee

Gepost op 14 januari 2017 door Maja Boot


Eerst de zee echt voelen ……, en Plein-Air… daarna ga ik het schilderij afmaken in mijn Atelier. x Maja


Expositie in Restaurant de Golf van Bergen Bergen aan Zee

Gepost op 13 oktober 2014 door Maja Boot

Maja Boot exposeert tijdens Kunt10daagse van 17 t/m 26 okt 2014 in Bergen aan Zee
Expositie tijdens de Kunst10daagse Bergen  van 17 t/m 26 oktober 2014, bij Restaurant de Golf van Bergen in Bergen aan Zee.

Expositie Maja Boot Eetcafe de Lamoraal Oudeprinsweg 7 Bergen NH van 16 juli t/m 10 augustus 2014

Gepost op 12 juli 2014 door Maja Boot


Maja Boot laat haar onstuimige karakter zien in haar schilderijen. Na jaren lang experimenteren is zij de rode draad in haar werk steeds meer gaan herkennen. Het is de wereld van ‘dromen en vergankelijkheid’ die ze wil vangen op haar doeken die altijd in beweging lijken te zijn.
Haar laatste serie ‘Drooggevallen Boten op het Wad’ is een bijzonder robuuste collectie schilderijen die letterlijk door zilt en roest lijken te zijn aangevreten. In haar schilderijen verwerkt ze grove materialen zoals stukjes hout, schelpen, as, pigment, gekleurde aarde, zand, jute, touw en zeildoek. Geheel intuïtief en ruw krast en schuurt ze sommige stukken van deze lagen weer weg. Geen schilderij is hetzelfde, zij heeft een heel bijzonder krachtige stijl ontwikkeld.
Kunstenares Maja Boot is mede-oprichtster van het Kunstenaarscollectief en de Kinderkunstakademie in Blaricum. Haar werk is permanent te zien in haar atelier: Laarderweg no:4 Eemnes http://www.majaboot.nl

Gepost op 20 april 2014 door Maja Boot

MAJA BOOT SCHILDERT DE LENTE INNH JAN TABAK
expositie “LENTE BLOESEMS”
27 april tot 30 juni 2014
 
De lente is één van de lievelingsonderwerpen van kunstenares Maja Boot.Grote, bloeiende takken, die als symbool staan voor het jonge leven, inspireerde de kunstenares tot haar drieluik van de amandelboom, één van de vroegst bloeiende bomen die de lente aankondigen.Kunstenares Maja Boot laat haar onstuimige kleurrijke karakter zien in haar schilderijen. Na jaren lang experimenteren is zij de rode draad in haar werk steeds meer gaan herkennen. Het is de wereld van ‘dromen en vergankelijkheid’ die ze wil vangen op haar doeken die altijd in beweging lijken te zijn. De kunstenares heeft een krachtige stijl ontwikkeld.
Haar nieuwste serie, ‘Lente Bloesems’, is een bijzonder mooie  fragiele collectie schilderijen.
In haar schilderijen verwerkt Maja pigment, gekleurde aarde en zand.
Maja Boot kondigt absoluut de Lente aan in het Gooi met haar twee maanden durende expositie “Lente Bloesems”.
Http://www.majaboot.nl
De officiele opening word verricht in Hotel Jan Tabak op 27 april 2014 om  17.00  s’middags.Expositie is te bezichtigen elke dag van 9.00-21.00

Adres: Hotel Jan Tabak
Amersfoortsestraatweg 27
1401CV Bussum Nederland
 

Maja Boot in Museum Hilversum

Gepost op 09 april 2014 door Maja Boot

Lees meer op Blogspot →

Over Maja

Maja Boot schildert met zichtbare passie en heeft een sterke voorkeur voor maritieme thema’s. Vandaar ook dat zij geregeld te vinden is op de Waddeneilanden. In die voor haar zo inspirerende omgeving schildert zij veelal plein-air onderwerpen als het strand, de zee, de duinen en zelfs vissen op de voor haar zo karakteristieke manier. In haar nieuwe werk heeft Maja de kracht in zichzelf ontdekt met meer kleur en schildert ze in haar buitenatelier tussen de bloemenweides op de Eng in Blaricum. Haar actuele stijl van schilderen is het gerijpte resultaat van jarenlang experimenteren met kleurstellingen en contrasten, en het toepassen van onverwachte materialen.

Lees meer →