Maja Boot

PoPuP galerie portret #1: Maja Boot

Nieuws

Na jaren weer een blog?

Gepost op 13 augustus 2018 door Maja Boot

Elke ochtend sta ik op met een ding in mijn hoofd wat zal ik gaan schilderen vandaag. Zo heerlijk simpel! Op dit moment ben ik mij aan het voorbereiden op 2 belangrijke exposities, begin september bij de Tandheelkundekliniek op de Kerklaan in Blaricum samen met Linda Chevalleraux. Eind oktober de Kunst10daagse in Bergen aan Zee. Begin september doe ik een kunstprojekt voor de kinderen van groep 7 in Blaricum samen met Bia Maas in het kader van Blaricum Kunststad 2018.Ook geef ik schilderlessen bij Stichting Papageno elke dinsdag aan een groep jongeren heel gaaf om te doen. Verder heb ik nog een Stichting Kinderkunstakademie waar ik kunstprojekten doe met kinderen die een beperking hebben. Nu een pauze ingelast omdat ik werk vrijwilliger in mijn eigen Stichting en er zal toch brood op de plank moeten komen.Workshops schilderen aan groepen zijn mijn andere bezigheden. En opdrachten zijn ook erg fijn.Ik hou je op de hoogte als er iets nieuws te melden is, gr van Maja Boot

Expositie "Zeeschilderijen" en "Zeehuisjes van Maja Boot" 15 januari t/m 15 maart 2017 Bergen aan Zee

Gepost op 14 januari 2017 door Maja Boot

Eerst de zee echt voelen ……, en Plein-Air… daarna ga ik het schilderij afmaken in mijn Atelier. x Maja

Expositie in Restaurant de Golf van Bergen Bergen aan Zee

Gepost op 13 oktober 2014 door Maja Boot

Maja Boot exposeert tijdens Kunt10daagse van 17 t/m 26 okt 2014 in Bergen aan Zee
Expositie tijdens de Kunst10daagse Bergen  van 17 t/m 26 oktober 2014, bij Restaurant de Golf van Bergen in Bergen aan Zee.

Expositie Maja Boot Eetcafe de Lamoraal Oudeprinsweg 7 Bergen NH van 16 juli t/m 10 augustus 2014

Gepost op 12 juli 2014 door Maja Boot


Maja Boot laat haar onstuimige karakter zien in haar schilderijen. Na jaren lang experimenteren is zij de rode draad in haar werk steeds meer gaan herkennen. Het is de wereld van 'dromen en vergankelijkheid' die ze wil vangen op haar doeken die altijd in beweging lijken te zijn.
Haar laatste serie 'Drooggevallen Boten op het Wad' is een bijzonder robuuste collectie schilderijen die letterlijk door zilt en roest lijken te zijn aangevreten. In haar schilderijen verwerkt ze grove materialen zoals stukjes hout, schelpen, as, pigment, gekleurde aarde, zand, jute, touw en zeildoek. Geheel intuïtief en ruw krast en schuurt ze sommige stukken van deze lagen weer weg. Geen schilderij is hetzelfde, zij heeft een heel bijzonder krachtige stijl ontwikkeld.
Kunstenares Maja Boot is mede-oprichtster van het Kunstenaarscollectief en de Kinderkunstakademie in Blaricum. Haar werk is permanent te zien in haar atelier: Laarderweg no:4 Eemnes http://www.majaboot.nl

Gepost op 20 april 2014 door Maja Boot

MAJA BOOT SCHILDERT DE LENTE INNH JAN TABAK
expositie “LENTE BLOESEMS”
27 april tot 30 juni 2014
 
De lente is één van de lievelingsonderwerpen van kunstenares Maja Boot.Grote, bloeiende takken, die als symbool staan voor het jonge leven, inspireerde de kunstenares tot haar drieluik van de amandelboom, één van de vroegst bloeiende bomen die de lente aankondigen.Kunstenares Maja Boot laat haar onstuimige kleurrijke karakter zien in haar schilderijen. Na jaren lang experimenteren is zij de rode draad in haar werk steeds meer gaan herkennen. Het is de wereld van 'dromen en vergankelijkheid' die ze wil vangen op haar doeken die altijd in beweging lijken te zijn. De kunstenares heeft een krachtige stijl ontwikkeld.
Haar nieuwste serie, 'Lente Bloesems', is een bijzonder mooie  fragiele collectie schilderijen.
In haar schilderijen verwerkt Maja pigment, gekleurde aarde en zand.
Maja Boot kondigt absoluut de Lente aan in het Gooi met haar twee maanden durende expositie “Lente Bloesems”.
Http://www.majaboot.nl
De officiele opening word verricht in Hotel Jan Tabak op 27 april 2014 om  17.00  s'middags.Expositie is te bezichtigen elke dag van 9.00-21.00

Adres: Hotel Jan Tabak
Amersfoortsestraatweg 27
1401CV Bussum Nederland
 

Maja Boot in Museum Hilversum

Gepost op 09 april 2014 door Maja Boot

Zeil, Zand, Touw, Hout, As en Roest

Gepost op 17 oktober 2012 door Maja Boot

Expositie  Maja Boot19 oktober t/m 28 oktober 2012Zon, Zee, Terrasjes en.. Kunst,“Kunst10daagse Bergen aan Zee.”Restaurant “de Golf van Bergen” bij de strandopgang het Aquarium in Bergen aan Zee

Kunstenaar is  elke dag  aanwezig van 11.00-17.00  Keuken open van 10.00-21.00                                 https://www.majaboot.nl

Sandy Wenderhold verricht opening " Vrouwen met Passie" Maja Boot, Barbara Jonk, Katinka Krijgsman expositie in Galerie Rogier Jonk Breelaan Bergen (N.H)

Gepost op 30 juni 2012 door Maja Boot

Sandy Wenderhold bekend als uitgeefster van erotische bladen verricht de opening “Vrouwen met Passie” op zondag 1 juli 2012 om 16.00 uur.

Restaurant “De Zusters” verzorgen de smakelijke opening!

Maja boot exposeert in eetcafe de Lamoraal Bergen n.h

Gepost op 29 juni 2012 door Maja Boot

Kunst kijken…


Maja Boot
Exposeert in eetcafé de Lamoraal
Maja schildert de zee en haar voedsel. Sardines, garnalen, mossels, oesters. Tijdens haar werkvakanties op de Waddeneilanden en het droogvallen van het wad raapt ze oesters en bikt ze de mossels van de boegen van de boten. Om op te eten en om als stilleven model te staan voor haar doeken.
Vorm, kleur, stenen, water, het strand en wat het wad zijn haar inspiratiebron. Het reflecteert het eerlijke, ruige van het wereldse bestaan voor Maja.
Maja Boot exposeert van donderdag 28 juni t/m 15 augustus haar werken in eetcafé de lamoraal, oude prinsweg 7, 1861 CS Bergen,             072-589 45 50      .

Maja Boot wint 2e prijs op Henk Veen Kunstplein Rembrandtplein 2012

Gepost op 24 juni 2012 door Maja Boot

Het tastbare schilderij komt deze zomer in de expositieruimte te hangen van de Trappenberg, het K.N.G.F blindengeleidingshonden wil het schilderij exposeren!

Lees meer op Blogspot →

Over Maja

Lees meer →