Maja Boot

Over Maja

Maja Boot schildert met zichtbare passie en heeft een sterke voorkeur voor maritieme thema’s. Vandaar ook dat zij geregeld te vinden is op de Waddeneilanden. In die voor haar zo inspirerende omgeving schildert zij veelal plein-air onderwerpen als het strand, de zee, de duinen en zelfs vissen op de voor haar zo karakteristieke manier. Haar actuele stijl van schilderen is het gerijpte resultaat van jarenlang experimenteren met kleurstellingen en contrasten, en het toepassen van onverwachte materialen. De schilderijenserie ‘Drooggevallen boten op het Wad’ is exemplarisch voor de excentrieke schilderstijl van Maja Boot. Het is een robuuste collectie, die door zilt en roest lijkt te zijn aangevreten. Zo zijn er in deze schilderijenreeks ook grove materialen zoals stukjes hout, schelpen, as, pigment, gekleurde aarde, zand, jute, touw en zelfs zeildoek verwerkt. Geheel intuïtief, krast en schuurt Maja Boot soms ruw sommige stukken van deze lagen ook weer weg. Totdat ze vindt dat het doek klaar is. Haar schilderijen zijn daarom krachtig, authentiek en stijlvast en hebben een onmiskenbare artistieke signatuur; die van Maja Boot!

De schilderijen van Maja Boot zijn ook internationaal geliefd en sieren muren in Duitsland, België, Amerika, Engeland, Rusland, Frankrijk, Zwitserland en Portugal. Maja Boot schildert ook in opdracht voor bedrijven en particulieren in de voor haar zo kenmerkende stijl.

Maja Boot en het Papagenohuis in Laren
Maja Boot geeft ook schilderlessen en workshops aan met mensen met autisme in het Papagenohuis in Laren. Daarnaast is zij nauw berokken bij het initiëren en realiseren van kunstprojecten binnen deze stichting.
Voor meer info: http://www.stichtingpapageno.nl

Maja Boot en de Kinder Kunst Akademie
Maja Boot is ook initiatiefneemster van de stichting “ Kinder Kunst Akademie “ waar zij schilder- en kunstprojecten realiseert voor kinderen met een beperking.
Voor meer info: http://www.kinderkunstakademie.nl