Maja BootZee en Landschappen

Ze schildert de zee en haar voedsel. Sardines, garnalen, mossels, oesters. Tijdens haar werkvakanties op de Waddeneilanden en het droogvallen van het wad raapt ze oesters bikt ze de mossels van de boegen van de boten. Om op te eten en om als stilleven model te staan voor haar doeken. Maja is een meester om met een paletmes en penseel de dingen tot hun eenvoudigste vorm met behoud van karakter. Ze schildert de zee en haar voedsel. Sardines, garnalen, mossels, oesters. Tijdens haar werkvakanties op de Waddeneilanden en het droogvallen van het wad raapt ze oesters bikt ze de mossels van de boegen van de boten. Om op te eten en om als stilleven model te staan voor haar doeken. Maja is een meester om met een paletmes en penseel de dingen tot hun eenvoudigste vorm met karakter weer te geven. Tekst: Josette Berg


Wilde bloemenvelden

De grootste inspiratiebron voor Maja naast de Noordzee, Bretagne en Portugal vormen nu de wilde bloemenvelden op de akkers in haar eigen omgeving Blaricum. Zij maakt haar werk in acryl en olieverf, maar verwerkt daar de aarde in van de plek waar ze haar inspiratie op doet.


Overview Blik op de Aarde

Veel van Maja’s schilderijen “cityviews” zijn in groot formaat in vogelvluchtperspectief gemaakt. Astronauten kijken naar de wereld uit de ruimte en denken wat doet iedereen moeilijk….. de aarde is zo’n kleine bol…. waarom al die ruzies en oorlogen?


Boten en Havens Abstract

Ze heet Boot en ze schildert boten, voor Maja is een boot synoniem aan rust.Tijdens haar verblijf op Vlieland en Terschelling zag ze de boten droogvallen bij eb en verbeeldde ze zich een gedwongen verblijf in zo een boot als de ultieme zaligheid voor het even ‘niet zijn’. In Bretagne schilderde ze jaren achtereen planmatig het ruige pure landschap. De kleuren, de stenen, het strand en het water vormden haar inspiratiebron. Tekst: Josette Berg


Bretonsehuisjes

Ik hou van ruimtes die voor mijn gevoel aards zijn maar bij de hemel horen.
Afdakjes , strandhuisjes, koepels en veranda’s. Pogingen om ruimtes de begrenzen die niet te begrenzen is.
Pogingen om het ongrijpbare grijpbaar te maken. De hemelhuizen overkoepelen datgene dat kwetsbaar is…. een plek voor de ziel.
Maja