Maja BootWilde bloemen weides

In haar nieuwe werk heeft Maja de kracht in haarzelf ontdekt met meer kleur en vertrouwen in haar licht wat ze doorgeeft in haar schilderijen. Haar spontane karakter gecombineerd met de kennis van techniek.
Haar atelier is in de buitenlucht tussen de bloemenweides op de Eng in Blaricum waar het vlindergefladder, bijengezoem en vogelgezang haar begeleiden.
Voor de Nederlandse schilder Maja Boot is het landschap een enorme inspiratiebron. Deze werken gaan over de natuur of een abstracte weergave ervan. Het gaat steeds meer over gevoel vorm en kleur en de losheid van haar schilderkunst.


Drooggevallen boten op het wad

Ze heet Boot en ze schildert boten, voor Maja is een boot synoniem aan rust.Tijdens haar verblijf op Vlieland en Terschelling zag ze de boten droogvallen bij eb en verbeeldde ze zich een gedwongen verblijf in zo een boot als de ultieme zaligheid voor het even ‘niet zijn’. In Bretagne schilderde ze jaren achtereen planmatig het ruige pure landschap. De kleuren, de stenen, het strand en het water vormden haar inspiratiebron. Tekst: Josette Berg